logo Alliantie M3
Bloggers
Frank WolterinkHenk van DrielHenk Steen
Aart BogerdErnst van DrumptFreddie Wools
Jan KroftMarc HesenMartien Wesselman
Harry Vogelaar
Blogs
In de praktijk
Categorieën

Wij, bestuurders van professionele instellingen geven leiding aan onze organisaties vanuit een authentieke visie en missie, gericht op het erkennen en herkennen van de kwetsbare en speciale positie van onze doelgroep.

samen en voor elkaar
RSS feed

Wat is RSS?

RSS ofwel really simple syndication (staat voor: eenvoudige gelijktijdige publicatie) is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van favoriete websites. Bezoekers hoeven niet meer te surfen naar internetpagina's om te kijken of de pagina's zijn gewijzigd. Zij kunnen zich abonneren op RSS-feeds van hun favoriete sites en krijgen dan via RSS automatisch een boodschap wanneer webpagina's zijn geactualiseerd. Bijvoorbeeld in de favorieten of bladwijzers van hun browser.
De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. Wie doorklikt op het bericht komt op de oorspronkelijke website uit. Voor websites is RSS een interessante manier om meer bezoekers te trekken.
Als gebruiker kunt u zich met behulp van de RSS-lezer ‘abonneren’ op RSS-feeds van uw favoriete sites. Bijvoorbeeld op de RSS-feed van de homepage van Alliantie M3. Elke keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijgt u een melding in de feed. Het is vergelijkbaar met de melding dat u nieuwe e-mail heeft.

Waar vindt u een RSS-lezer?

Er zijn diverse RSS-lezers, programma's om feeds te bekijken en te beheren. Voor ieder besturingssysteem zijn lezers beschikbaar. De meeste browsers hebben een RSS-reader. Deze worden getoond door het bekende oranje icoontje.
Abonneer u op de RSS-feed van de Alliantie door op onderstaande knop te klikken:

RSS RSS FEED

Klik vervolgens, rechts boven, op "abonneren op deze feed".